Vairs nekādu kukaiņu: izdariet šo ar miltiem un graudaugiem uzreiz pēc iegādes

Dažādi graudaugi un milti uzglabāšanas laikā bieži kļūst par laupījumu kukaiņiem. Ir daudz sīku kaitēkļu – rīsu vabole, miltu vabole, pārtikas laputis un daudzi citi kukaiņi, kas labprāt ēd virtuves skapīšos esošos produktus.

Kaitēkļi var nokļūt mājā no kaimiņiem caur ventilāciju, bieži vien kukaiņi ir jau rūpnieciski ražotajā pārtikas produkta iepakojumā.

Saimniecei, kas pamanījusi šādus kukaiņus savā virtuvē, nekavējoties jāveic rūpīga tīrīšana. Iepakojumi ar graudaugiem, kuros parādījušies kaitēkļi, ir jāizmet. No tiem var mēģināt atbrīvoties, sasaldējot putraimus. Piemēram, šādā veidā var “neitralizēt” grauzēju kāpurus.

Ko darīt, lai novērstu graudaugu un miltu bojājumus:

Tūlīt pēc iegādes putraimus karsējiet 110 grādu temperatūrā. Turiet tos cepeškrāsnī 10-15 minūtes.

Var ievietot saldētavā uz 24 stundām.

Lasi vēl: Aizmirsta recepte no 60. gadu ēdnīcām! Tā gatavoja kotletes mūsu vecmāmiņas

Nepērciet daudz neiesaiņotu pārtikas produktu, ja negrasāties tos izlietot divu nedēļu laikā.

Uzglabāt graudaugus stikla traukos.

Regulāri noslaukiet plauktus ar sodas šķīdumu (sodas un ūdens attiecība ir 1 pret 2).

Var arī regulāri skapīšus dezinficēt ar etiķa un ūdens maisījumu (proporcija 1 pret 1).

Leave a Comment